miércoles, 20 de noviembre de 2013

Infants, joves i adults es reuneixen a Sant Cugat per compartir música

El passat 9 de Novembre l'Escola Municipal de Musica de Sant Cugat va acollir l'intercanvi entre 160 infants i joves de diverses entitats per treballar la música conjuntament. La trobada que forma part del projecte Diversitats va ser organitzada per Educació Sense Fronteres amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat.


Durant la jornada nens i nenes de l'Escola de Música – Centre de les arts de l'Hospitalet, de Voces por la Paz y la Integración, de l'Escola Municipal de Música de Sant Cugat, de la Batuescola, de Xamfrà- Centre de Música i escena del Raval i de Basquet Beat, van assajar conjuntament dues de les peces que oferiran en el proper concert del dia 30 a la mateixa ciutat: un quòdlibet “Una volta en cinc notes” i un rondó a partir de la cançó popular catalana “Joan del Riu”. Entre els participants hi trobàvem infants amb instruments de vent, contrabaixos, violoncels, violes, violins, flautes travesseres, diferents instruments de percussió, acordions, diatònics i cant coral.
A la tarda, els infants i joves, van poder participar en 4 tallers organitzats per les mateixes entitats participants en el projecte i apropar-se una mica més entre ells.


La Batuescola va realitzar un taller de batucada amb el gran nombre i varietat d'instruments de percussió que disposen, tal i com fan a moltes escoles de Sant Cugat; l'Escola de Música – Centre de les arts de l'Hospitalet va oferir un taller de Soundpainting que consisitia en aprendre uns quants signes d’ aquest llenguatge universal de signes (que consta de més de 1200 gestos) per la composició multidisciplinària en viu i que interpretàvem els diferents infants.
El tercer taller va ser realitzat pels joves de Basquet Beat i consistia en realitzar diferents ritmes de percussió amb pilotes de basquetbol. I per últim el taller de dansa realitzat per Xamfrà on els infants assajaven la proposta de poesia i moviment del Recitat per la Pau que es farà en el concert en homenatge al coreògraf Joan Serra.
La trobada va ser una oportunitat perquè les diferents entitats que es dediquen a la música poguessin interactuar, així com una mostra del poder de les arts i la música per fomentar l'intercanvi de cultures i transmetre valors.







No hay comentarios:

Publicar un comentario