Entitats col.laboradores




Bàsquet Beat, que es desenvolupa a Barcelona des de fa tres anys principalment amb el Casal dels infants, és un mètode d'aprenentatge musical en grup a través del bàsquet que es fonamenta en la passió i habilitats ja adquirides que tenen els joves que practiquen aquest esport. Es parteix del bàsquet per aprendre música i gaudir-la a la vegada que transformem la nostra realitat més propera. Els principis del mètode sónla interdisciplinitat i l'accessibilitat. 
Actualment Bàsquet Beat viatge amb el projecte d'investigació Isòsceles per Gran Bretanya, França, Colòmbia, Perú, Veneçuela, EUA, Canadà, Holanda i Espanya fins al març 2014 per tal d'avaluar l'escalabilitat del mètode així com profunditzar en la seva seqüència pedagògica. 



“El ritme és sempre al nostre voltant, ens guia i ens narra el moviment. Acompanya tot allò que la natura fa, i dóna vida al temps. I nosaltres, que som natura i som temps, som indiscutiblement ritme allà on anem, fem el què fem, amb qualsevol moviment. El ritme, en definitiva, ens recorda que seguim vius.”
Així es defineix La Batuescola des que va néixer a Sant Cugat del Vallés, a l’any 2012, sent la primera entitat sense ànim de lucre dedicada a promoure, divulgar i desenvolupar la vessant pedagògica de percussió. Els pilars que la vertebren son: el ritme com a representació musical de la vida, el conjunt com a eina de treball cooperatiu i oci social, i l’apropament de l’art al carrer que genera inclusió social de l’activitat en la cultura popular de Sant  Cugat.



L’Escola de Música – Centre de les Arts de l’Hospitalet és un servei municipal que es basa en un nou model d’oferta pública d’educació artística amb la voluntat de projectar un espai on la formació, la creació, la pràctica i la difusió artística interactuïn en el territori.
Els objectius que persegueix son democratitzar l’accés a l’educació artística i construir major cohesió social a través de les arts; desenvolupant estratègies docents conduents a un aprenentatge funcional (motivació per objectius), significatiu (experiències i coneixements), cooperatiu (necessitat de grup) i un pensament autònom (aprenentatge infinit).



"Veus i Música per a la Integració" és un projecte que funciona des de l'any 2005 en el s'han atès a més d'un centenar de nens / es i joves de diferents nacionalitats i situació socioeconòmica. Està concebut com una estructura i un mitjà per canalitzar la convivència i la integració; A través de la pràctica musical s'estimula el respecte a la diversitat i el coneixement de múltiples manifestacions artístic musicals està dedicat a la integració, capacitació, prevenció i recuperació dels nens i joves d'entre 4 a 16 anys i de diversos sectors que per les seves condicions socioeconòmiques i característiques estaries, no puguin accedir a cap tipus d'activitat i formació artística.. Aquest projecte s'inspira en el sistema d'Orquestres Juvenils i Infantils de Veneçuela, fundat pel mestre veneçolà José Antonio Abreu, recentment guardonat amb el premi Príncep d'Astúries de les Arts 2008.



Petits músics del món és un projecte de solidaritat i cooperació cultural que va sorgir de l’acció de Joventuts Musicals de Sant Cugat i Music Crossroads Southern Africa, per emfatitzar el valor de la música com a llenguatge universal, com a mitjà d’integració social, unificació de cultures i creixement personal.
Operen dins dues àrees d’acció: Sensibilització a Catalunya mitjançant tallers a escoles, intercanvis amb músics, conferències, acollida en famílies,… i Cooperació a Malawi, utilitzant la música com a eina per fomentar l’educació, la cohesió social i el desenvolupament personal.




Un Xamfrà és una manera de concebre l’urbanisme a la ciutat de Barcelona, on les cantonades es “retallen”, els quadrats esdevenen octògons i es genera un espai que permet aturar-se, trobar-se, posar-hi bancs per seure…això és el XAMFRÀ.

Xamfrà, Centre de música i escena del Raval, vol ser un espai perquè nens, joves i famílies del Raval i Ciutat Vella puguin trobar-se i compartir vivències a través de la música i les arts escèniques, participant en tallers de música, dansa, teatre…

Al 2006 és reconegut per l’Ajuntament de Barcelona, que li atorga el Premi d’Educació Ciutat de Barcelona. Tanmateix, l’any 2009, el projecte Xamfrà és reconegut amb el Premi Federico Mayor Zaragoza i el 2010 és un dels 24 Projectes triats en la segona edició del llibre Pez de Plata, que recull projectes exemplars de sostenibilitat mediambiental i social, editat per BMW.


No hay comentarios:

Publicar un comentario